Home / Team / Profiel Maarten de Jong

Maarten De Jong

Inspecteur

Happy@Cicero sinds 2012

Maarten de Jong

Over Maarten de Jong @ Bureau Cicero

Doordat ik zelf eerst uitzendondernemer ben geweest had ik voor Cicero al een ruime ervaring in de branche. Met name in de wet- en regelgeving wilde ik graag een  verdere verdiepingsslag maken. Daarbij heb ik altijd de interacties tussen ondernemingen en flexorganisaties zeer interessant gevonden. Dit zeker in combinatie met alle regelgeving. Al deze factoren komen optimaal samen in mijn werk als inspecteur.  Bureau Cicero spring er voor mij als organisatie uit omdat we heel klantgericht werken. We zijn niet gericht op het strakke en het formele maar juist op het interactieve. De klant staat voorop en we proberen vanuit de klant mee te denken.  

Voor mij is dit extra dynamisch doordat ik vanaf 2015 ook betrokken bij de  NEN 4400-2 inspecties . Deze zijn gericht op buitenlandse uitzendorganisaties die in Nederland hun personeel uitlenen. Hierdoor maar ik vele reizen naar het buitenland en krijg ik te maken met vele culturen. Ook is het iets complexer in de regelgeving dan de NEN 4400-1 ten behoeve van het SNA keurmerk welke zich op Nederlandse uitzendbureaus richt. 

Maarten de Jong
Wat is het in je dagelijkse activiteiten wat je echt blij kan maken?

Het feit dat ik altijd de ruimte krijg om mij verder te ontwikkelen maakt dat ik mij gemotiveerd voel om ook dat stapje extra te doen voor de uitzendorganisatie en zoveel als mogelijk mijn kennis te delen.  

Welke tip zou je iemand (klant) die een inspectie aan het voorbereiden is geven?

Begin op tijd met de voorbereiding van je inspectie. Zorg er ook voor dat als er andere bij mensen betrokken zijn, dat die ook weten wat ze moeten opleveren en dit op tijd doen. Gebruik onze checklist als je boodschappenlijstje om af te vinken wat je moet doen. Hij is er niet voor niks!  En wat écht verschil maakt in mijn ervaring: doe zoveel mogelijk digitaal, dat maakt het allemaal veel makkelijker. Als je de archivering niet digitaal maakt kost dit veel meer tijd qua voorbereiding als de inspectie er aan komt. Het maakt het voor jezelf dus veel overzichtelijker.

Welke quote van Cicero past het beste bij je?

“In all matters, before beginning, a diligent preparation should be made”

Marcus Tullius Cicero

Ik kom graag met je in contact

Wil je eens praten over de mogelijkheden? Of heb je een leuk idee om samen te werken? Ik spar graag met je.

Geschreven door Maarten de Jong