Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Covid-19 en pensioenpremie: diverse fondsen bieden uitstelregelingen

Covid-19 en pensioenpremie: diverse fondsen bieden uitstelregelingen

Covid-19 en pensioenpremie: diverse fondsen bieden uitstelregelingen

Gezien de vele regelingen die er van overheidswege reeds bekendgemaakt zijn, hierbij een update met betrekking tot de mogelijkheid tot het verzoeken tot uitstel van betaling van pensioenpremie op basis van Covid-19 gerelateerde liquiditeitsproblemen.

Tweede golf in volle gang

De tweede golf is momenteel in volle gang en diverse sectoren worden (opnieuw) hard geraakt door de semi-lockdown maatregelen. Omzetverlies of zelfs volledig sluiten van de onderneming en daarmee verlies van de gehele omzet treft momenteel diverse bedrijven. Om de komende periode door te kunnen komen is het mogelijk om bij diverse aangesloten pensioenfondsen mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Pensioenfonds Horeca & Catering, PGB , PFZW (zorg) en ook voor StiPP pensioen geldt dat er hiervoor mogelijkheden zijn.

De grote pensioenfondsen PME en PMT (Metaal) en APG (Bouw) hebben ook regelingen voor werkgevers die in liquiditeitsproblemen zijn gekomen.

Covid-19 en pensioenpremie: Uitstel van betalingen van pensioenpremie

Naast uitstel van betaling wordt er ook gekeken naar betalingsregelingen (gespreide betaling). Indien uw onderneming door de corona-crisis niet in de gelegenheid is om de premieafdrachten voor uw pensioenverplichtingen tijdig en volledig te doen, dan kunt het beste zo snel mogelijk met uw pensioenuitvoerder contact opnemen om de situatie te bespreken. Een melding maken van betalingsonmacht en een regeling treffen is veel beter dan de nota links laten liggen. Zodat de reguliere incassoprocedure opgestart wordt.

Voor meer informatie over de verruiming van de betalingstermijn kun u terecht op de website van van StiPP.


Heeft u vragen over dit artikel? Of bent u geïnteresseerd in de toetsingen die wij kunnen uitvoeren? Neem dan direct contact met ons op via e-mail contact@cicero.nl of bel ons op 038 7200821.

Plaats een bericht