Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / CAO uitzendkrachten AVV (Algemeen Verbindend Verklaard)

CAO uitzendkrachten AVV (Algemeen Verbindend Verklaard)

CAO uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

De CAO uitzendkrachten is AVV (algemeen verbindend verklaard).

Bij het besluit van 25 augustus 2022 is de CAO voor uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard (AVV). Dit houdt in dat de CAO niet alleen van toepassing is op uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de werkgeversorganisaties ABU of de NBBU, maar de CAO geldt in principe voor alle uitzendbureaus. Vanaf 30 december 2019 is de tekst van de ABU en de NBBU CAO gelijk. De algemeen verbindend verklaring geldt tot 2 januari 2023.

Wanneer een cao algemeen verbindend wordt verklaard, betekent dat dat de betreffende cao-afspraken niet uitsluitend gelden voor de bedrijven en werknemers aangesloten bij de werkgevers- en werknemerspartijen die de cao hebben afgesloten, maar ook toepasselijk worden verklaard op alle overige bedrijven in de betreffende sector die aan de cao-definitie voldoen.

Wil je weten of een uitzendbureau lid is van de ABU? Raadpleeg het ledenregister van de ABU. Wil je weten of een uitzendbureau lid is van de NBBU? Raadpleeg het  ledenregister van de NBBU.

Bron: www.officielebekendmakingen.nl, www.sncu.nl

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier of ons e-mailadres contact@bureaucicero.nl. Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer +31(0)38 720 08 21.

Benieuwd waarover wij nog meer schrijven op onze website? Kijk dan hier voor al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@bureaucicero.nl.

Plaats een bericht