Home / Covid-19 / NOW-regeling: bonus in januari 2020

NOW-regeling: bonus in januari 2020

NOW-regeling

In eerste instantie zou een uitgekeerde bonus in januari 2020 negatief uitpakken en mogelijk tot grote naheffingen leiden. Echter heeft Minister Koolmees een doorgevoerde reparatie, in verband met de berekeningsmethode ten behoeve van de NOW-regeling, toegepast.

Bonus in januari 2020

De Minister heeft op de valreep een aantal veranderingen in de berekeningsmethode toegepast. Hierdoor gaan werkgevers die in januari 2020 een eenmalige bonus of dertiende maand uitkeerden, geen nadeel ondervinden.

Het UWV heeft toegezegd deze eenmalige uitkeringen die in januari 2020 aan medewerkers zijn uitgekeerd te zullen uitfilteren.

Meer reparaties in de NOW-regeling

De ‘vergelijkbare loonsom’ voor seizoenbedrijven wordt gewijzigd. Doorvoering zal plaatsvinden op de berekening van de ‘vergelijkbare omzet’ van bedrijven die in 2019 een overname hebben gedaan.

De Rijksoverheid is verantwoordelijk voor het juist publiceren van de de doorgevoerde wijzigingen op de eerste tranche en de NOW regeling 2.0, hou deze pagina dan ook regelmatig in de gaten.

Bron: MKB Nederland – Reparatie van NOW 1

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht