Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / VPB valt nog volledig onder de coronasteun uitstelregeling  

VPB valt nog volledig onder de coronasteun uitstelregeling  

VPB valt volledig coronasteun

De coronasteun voor het bedrijfsleven en de mogelijkheid tot uitstel van betaling voor belastingen eindigt met ingang van 1 april 2022. Dit is niet het geval voor de voorlopige aanslagtermijnen van de vennootschapsbelasting (VPB) 2022. Dit kan gunstig zijn voor de liquiditeit

Voorlopige aanslagen VPB 2022 valt volledig in de coronaregeling

Hoewel hierover in de afgelopen maanden onduidelijkheid over was, is het nu ook door het Kabinet en de Belastingdienst bevestigd. Het coronasteunpakket eindigt per 1 april 2022. De voorlopige aanslag/aanslagen voor VPB kent in de regel deelbetalingen die het gehele kalenderjaar doorlopen.

De Belastingdienst heeft bevestigd dat alle aanslagen zullen vallen onder de aanvullende bijzondere uitstelregeling voor de coronacrisis. Ook de aanslagen die na 1 april 2022 vervallen. De schuld die wordt opgebouwd door gebruik te maken van deze uitstelregeling, wordt dan per 1 oktober 2022 meegenomen in de maximaal 5 jaar durende afbetalingsregeling.

Bijzonder uitstel van betaling belastingen verloopt 1 april 2022

Voor alle overige belastingen die u als werkgever betaalt. En die onder de bijzonder uitstelregeling vielen, geldt dat u met ingang van 1 april 2022 deze weer allen tijdig en volledig moet voldoen.

Betalingsonmacht belastingen

Wanneer uw onderneming buiten de corona uitstel van betalingsregeling om vanaf 1 april 2022 niet in staat is om aan de verplichtingen voor tijdige betaling van belastingen te voldoen, dan dient u voor de vervaldatum uitstel van betaling aan te vragen. U kunt dit schriftelijk doen en ook de Belastingdienst bellen.

Bron: Belastingdienst.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht