Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Onderhandelingsresultaat bereikt over nieuwe cao Uitzendkrachten

Onderhandelingsresultaat bereikt over nieuwe cao Uitzendkrachten

Nieuwe CAO uitzendkrachten

Onderhandelingsresultaat bereikt over nieuwe cao Uitzendkrachten

Op 20 december 2022 is het akkoord gesloten voor de nieuwe cao voor Uitzendkrachten. De nieuwe cao is een nieuwe stap in de richting voor gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden.

De wijzigingen gaan in per 1 april of per 1 juli (als de leden in januari instemmen met dit akkoord).

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • De inlenersbeloning wordt per 1 juli 2023 uitgebreid met recht op alle toeslagen en kostenvergoedingen die ook van toepassing zijn op medewerkers rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever.
  • Er wordt een bepaling opgenomen waarin staat dat de uitzendovereenkomst met uitzendbeding niet meer kan eindigen bij ziekte.
  • Uitbetaling van de transitievergoeding in het geval daar recht op is (staat al in de wet). Aanvullend: Vanaf 1 april 2023 geldt dat als de uitzendonderneming de transitievergoeding na 1 januari 2023 conform artikel 7:673 BW niet toekent, de uitzendkracht binnen 12 maanden na de dag waarop de uitzendovereenkomst geëindigd is een verzoek tot betaling kan indienen bij de rechtbank en de uitzendonderneming dan geen beroep kan doen op de vervaltermijn uit artikel 7:686a lid 4 onder b BW.

Wanneer er meer over de nieuwe cao voor Uitzendkrachten bekend is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Bron: Flexnieuws en CNV vakmensen

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@bureaucicero.nl.

Plaats een bericht