Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Tweede Kamer fracties dienen motie in om ZZP-wet te splitsen

Tweede Kamer fracties dienen motie in om ZZP-wet te splitsen

ZZP-wet

De dynamiek rondom de wetgeving met betrekking tot zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) blijft een heet hangijzer in de Nederlandse politiek. Recentelijk hebben Thierry Aartsen (VVD), Tjebbe van Oostenbruggen (Nieuw Sociaal Contract) en André Flach (SGP) een opvallende zet gedaan door een motie in te dienen om de nieuwe ZZP-wet te splitsen. Deze motie heeft als doel het proces van aanpakken van schijnzelfstandigheid te versnellen. Ze willen het conceptwetsvoorstel Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelatie en Rechtsvermoeden (Wet VBAR) in tweeën knippen: een wet waarin staat dat laagbetaalde zzp’ers automatisch werknemers zijn (rechtsvermoeden van werknemerschap) en een wet met daarin nieuwe, duidelijkere criteria voor inhuur van ZZP’ers.

Het voorstel om het wetsvoorstel in tweeën te delen, stuit echter op weerstand van Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), die het als geen goed idee beschouwt.

In onderstaand artikel wordt dieper ingegaan op de argumenten en standpunten van de betrokken partijen, de mogelijke implicaties van de voorgestelde wijzigingen en de urgentie van deze kwestie in het kader van de huidige arbeidsmarkt en economische context.

Artikel ZiPconomy – VVD, SGP en Nieuw Sociaal Contract dienen motie in om zzp-wet te splitsen.

Bron: ZiPconomy.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met één van onze medewerkers. Ons telefoonnummer is 038 720 0821. Of u kunt een e-mail sturen naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht