Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Update StiPP verheldert controles pensioenverleden 

Update StiPP verheldert controles pensioenverleden 

StiPP

StiPP heeft geconstateerd dat het pensioenverleden van uitzendkrachten vaak onjuist wordt verwerkt. Dit kan leiden tot risico’s van nabetaling door werkgevers. Werkgevers dienen zelf het arbeids- en pensioenverleden van uitzendkrachten te controleren, maar StiPP biedt ook de mogelijkheid om het pensioenverleden te verifiëren aan de hand van bekende gegevens. Zij hebben twee stappenplannen ontwikkeld die zowel voor nieuwe als huidige werknemers kunnen worden gebruikt.

Hoe controleert StiPP het pensioenverleden? 

In 2024 voert StiPP risico-gebaseerde en steekproefsgewijze controles uit over het pensioenverleden, met aandacht voor terugvalregels. Mogelijke afwijkingen betreffen deelnemers die onterecht terugkeren in de referteperiode na voorgaande deelname aan de Basis- of Plusregeling bij een werkgever die onder StiPP valt. StiPP levert gegevens per periode aan en gaat voor de overgang van de Basis- naar de Plusregeling uit van de aanlevering door de werkgever. 

Wanneer er bij controles afwijkingen worden vastgesteld krijgen werkgevers eerst de kans om gegevens te corrigeren zonder dat er direct boetes volgen of overige maatregelen getroffen worden.  
Als er geen correcties worden aangeleverd, kunnen aanvullende looncontroles volgen door de Stichting Naleving Cao Uitzendkrachten (SNCU) met de mogelijk voor naheffingen, boetes en extra kosten voor de werkgever. Het benadrukken van het belang om gebruik te maken van de door StiPP verstrekte stappenplannen wordt aangeraden om mogelijke problemen te voorkomen. Deze stappenplannen kunnen via de website van StiPP opgevraagd worden.  

Bron: NBBU.nl

Elke maand publiceren wij verschillenden nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waar wij de afgelopen tijd over geschreven hebben? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen.

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van alle actuele onderwerpen rondom de flexbranche? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en u ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 038 720 0821 of stuur een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht