Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Voor u gelezen / Aanpassing pensioenpremie Basisregeling StiPP

Aanpassing pensioenpremie Basisregeling StiPP

Basisregeling StiPP

Basisregeling StiPP

Vanaf 2023 gaat men de Basisregeling van StiPP aangepassen. De werkgeverspremie wordt, net als in de Plusregeling, berekend op basis van de pensioengrondslag. De pensioengrondslag is het pensioengevend salaris minus de franchise. Het percentage wijzigt hierbij van 2,6% over het pensioengevend salaris naar 8% over de pensioengrondslag. De Basisregeling kent geen werknemersbijdrage.

De premie wordt dus volledig door de werkgever betaald.

Wat betekent dit voor de werkgever?

Vanaf 2023 levert de werkgever in het PDO bestand voor de Basisregeling in de kolom ‘pensioengrondslag aanwas’ de pensioengrondslag aan. En dus niet meer het pensioengevende salaris. Om de pensioengrondslag te berekenen, gebruikt de werkgever dezelfde uurfranchise en maximum pensioengevend uurloon als in de Plusregeling. In december 2022 gaat men de bedragen voor 2023 bekend maken. Wanneer deze bekend zijn zullen wij u hierover informeren.

Wat betekent dit voor uw werknemer?

De werknemer in de Basisregeling gaat meer pensioen opbouwen. Hoeveel meer pensioen dat is, dat gaat men bekend maken in komend kwartaal.

Bron: StiPP Pensioen

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@bureaucicero.nl.

Plaats een bericht