Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Wet aanpak schijnconstructies verlaat

Wet aanpak schijnconstructies verlaat

We houden u op de hoogte! Wet aanpak schijnconstructies wordt later ingediend.

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten de Wet aanpak schijnconstructies (WAS*) pas in 2015 in te dienen. Veel constructies zijn, aldus de minister, ongewenst maar niet illegaal. In zijn voortgangsrapportage noemt de minister concrete maatregelen om schijnconstructies aan te pakken en te voorkomen.

In het kort: beperken van het gebruik van onkostenvergoedingen- schijnconstructies bestrijden en cao-handhaving ondersteunen- ketenaansprakelijkheid uitbreiden- toegang tot de rechter vereenvoudigen- internationale samenwerking.

* De WAS heeft als doel werknemers beter te beschermen tegen onderbetaling, om constructies aan te pakken die zijn opgezet om regels voor minimumloon en cao-afspraken te omzeilen en om bonafide werkgevers te vrijwaren tegen oneerlijke concurrentie.

Meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl.

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Mocht u vragen hebben over het artikel of over de WAS, dan kunt u altijd contact met ons opnemen per mail of telefonisch. Het mailadres is contact@cicero.nl en het telefoonnummer is +31(0)38 720 08 21. Wij helpen u graag verder!

Plaats een bericht