Home / Blogs, Specials en Opinie / Welke ondernemingen kunnen Paychecked keurmerk krijgen? 

Welke ondernemingen kunnen Paychecked keurmerk krijgen? 

Damaris Tjallinks

 

Een van de eerste vragen wanneer een onderneming contact met ons opneemt is: Kan ik in aanmerking komen voor het PayChecked keurmerk? Hoewel je zou denken dat je hier een simpel ja of nee antwoord op kunt geven is dat helaas niet het geval. Want buiten de meest voor de hand liggende voorwaarde, het vervoeren van goederen over de weg, zijn er nog andere voorwaarden. 

Bij een PayChecked inspectie wordt er, onder meer, gecontroleerd of voldaan wordt aan wet- en regelgeving met betrekking tot de ondervervoerders en de bijzondere groep ondervervoerders, de ZZP-ers. Ook toetst men op de juiste toepassing van de cao beroepsgoederenvervoer voor de eigen medewerkers en de medewerkers in dienst bij een ondervervoerder. 

Wat je hieruit op kunt maken is dat de onderneming die in aanmerking wil komen voor het PayChecked keurmerk minimaal één van hierboven genoemde onderdelen (activiteiten) van de toetsing in zijn onderneming moet hebben. Wat inhoudt dat er: 

  • Of personeel in dienst moet zijn (inhuur van een uitzend- of payrollonderneming mag ook) 
  • Of men vervoer uitbesteedt aan een ondervervoerder 
  • Of vervoer uitbesteed moet worden aan een ZZP-er 
  • Of een combinatie van de hierboven genoemde activiteiten 

Is hier sprake van dan kan de onderneming opgaan voor het PayChecked Keurmerk. Wanneer hij dan vervolgens aan de voorwaarden van het keurmerk voldoet kan de onderneming ingeschreven worden in het register van Stichting PayChecked. 

De echte ZZP’er komt niet in aanmerking voor het PayChecked keurmerk 

Al met al zijn dat dus best veel transportondernemingen die in aanmerking kunnen komen voor het PayChecked keurmerk. De enige die dat niet kan is de kleine zelfstandige zonder personeel (ZZP-er). Hij heeft geen personeel in dienst of huurt dat ook niet in. En besteedt geen werk uit aan ondervervoerders of andere ZZP-ers. 

Indien u zich na het lezen van dit artikel afvraagt wat nu precies het verschil is tussen een ZZP-er en een ondervervoerder. En waarom dat verschil van belang is? Verwijs ik u graag naar een ander artikel: Ondervervoer en ZZP, wat is het verschil? – Bureau Cicero 

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht