Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Nieuwe afspraak over pensioenregeling uitzendkrachten

Nieuwe afspraak over pensioenregeling uitzendkrachten

pensioenregeling uitzendkrachten

Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) en Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met de vakbonden FNV, CNV en De Unie over een nieuwe pensioenregeling voor uitzendkrachten. Per 1 januari 2026 komt er één uniforme pensioenregeling die voldoet aan het SER-MLT advies en de Wet toekomst pensioenen (Wtp).

De bruto pensioenpremie gaat men vaststellen op 23,4% van de pensioengrondslag, met een premieverdeling van 15,9% voor werkgevers en 7,5% voor werknemers. De pensioenregeling wordt hierdoor marktconform.

De nieuwe pensioenregeling voor uitzendkrachten omvat ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarbij minimaal 20% van de premie wordt besteed aan de opbouw van het ouderdomspensioen.

Doelstelling van de onderhandelingen was: een betere pensioenregeling voor uitzendkrachten. De opdracht vanuit het SER-MLT advies hierbij was om te komen tot een marktconforme regeling. Daarnaast speelde de implementatie van de nieuwe Wet toekomst pensioenen een belangrijke rol.

Bron: NBBU.nl

Elke maand publiceren wij verschillenden nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waar wij de afgelopen tijd over geschreven hebben? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van alle actuele onderwerpen rondom de flexbranche? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en u ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 038 720 0821 of stuur een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht