Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Voor u gelezen / Checklist voor werken met eerlijke uitzendbureaus

Checklist voor werken met eerlijke uitzendbureaus

Checklist

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een checklist opgesteld voor bedrijven die uitzendkrachten inlenen. Deze kunt u hier vinden. 

Leent u zelf uitzendkrachten in voor uw interne organisatie, of leent u uitzendkrachten in en leent u deze ook weer door aan opdrachtgever(s)? Dan is het essentieel dat zowel u als inlener als ook het uitzendbureau zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Ontdek met behulp van deze checklist hoe u niet alleen het juiste uitzendbureau selecteert, maar ook hoe u op een eerlijke en veilige manier met uitzendkrachten samenwerkt. 

Wat kan deze checklist voor u betekenen?

Deze checklist biedt u een gedetailleerde leidraad in het proces van het kiezen van een uitzendbureau en het waarborgen van een integere omgang met uitzendkrachten. Door middel van negen zorgvuldig samengestelde vragen, verdeeld in drie antwoordcategorieën (ja, nee of nog checken), verkrijgt u inzicht in cruciale aspecten van uw samenwerking met uitzendbureaus.

Hoe werkt deze checklist?

Deze checklist werkt als volgt:

  • U krijgt 9 vragen.
  • Er zijn 3 antwoordmogelijkheden: Ja, nee of nog checken.
  • Aan het eind volgend mogelijke aandachtspunten.

Belangrijke aandachtspunten vanuit de SNA NEN 4400-1 norm

Hierbij komen dan ook nog de volgende belangrijke aandachtspunten die vanuit de SNA NEN4400-1 norm gelden:

Wanneer u als SNA gecertificeerde onderneming medewerkers in- en doorleent van een andere uitlener, zoals een uitzendbureau, detacheerder of zustermaatschappij, dan gelden hierbij ook alle normpunten die betrekking hebben op:

  1. Inlening van SNA gecertificeerde ondernemingen;
  2. Inlening van niet-SNA gecertificeerde ondernemingen;
  3. Inlening van medewerkers van in het buitenland gevestigde ondernemingen waarbij ook onderscheid gemaakt wordt tussen NEN 4400-2 en niet-NEN 4400-2 gecertificeerde ondernemingen.

Voor meer informatie over deze normpunten, zie www.normeringarbeid.nl

Aanvullende informatie over het inlenen van een buitenlandse uitlener zie onze blog “Inlenen van een buitenlands uitzendbureau” en onze blog “Verbod op doorlenen van werknemers met een A1 verklaring”

Bron: Inspectie-checklist.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met één van onze medewerkers. Ons telefoonnummer is 038 720 0821. Of u kunt een e-mail sturen naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht