Home / Blogs, Specials en Opinie / Wijzigingen norm en reglement PayChecked in Transport per 01-03-2021

Wijzigingen norm en reglement PayChecked in Transport per 01-03-2021

Wijzigingen norm en reglement

Met ingang van 1 maart 2021 is de normenset en het keurmerkreglement van PayChecked gewijzigd.

Per 1 maart 2021 is artikel 3.2.5. toegevoegd aan de norm. De normenset is uitgebreid met de verplichting van het hebben van een NIWO vergunning voor ondervervoerders. Hierin wordt het volgende aangegeven: 

‘De onderneming beschikt over een kopie van de (communautaire) vergunning voor beroepsgoederenvervoer over de weg van de onder vervoerder tenzij de onderneming niet vergunningplicht is (bijvoorbeeld koeriersbedrijven met voertuigen met een laadvermogen minder dan 500 kg.)’

Dit was in eerste instantie een wettelijke verplichting. Ter verduidelijk is het nu opgenomen in de normenset onder artikel 3.2.5..

Wilt u weten hoe u voldoet aan de voorwaarden? Bekijk de video van de NiWo, deze legt precies uit wat u nodig heeft en wanneer u de NiWo nodig heeft als onderneming.

Wijzigingen norm en reglement PayChecked in Transport per 1 maart 2021

In het keurmerkreglement zijn per 1 maart 2021 artikel 5.2 en artikel 6.10 gewijzigd. In deze artikelen zijn de bepalingen omtrent het wisselen van inspectie-instelling door (aspirant) keurmerkhouders beter omschreven.

Artikel 5.2 omschrijft onder welke voorwaarden een keurmerkorganisatie de aanvraag kan afwijzen.  Verder spreekt Artikel 6.10 over wanneer gewisseld kan worden van inspectie-instelling.

De gecertificeerde en niet-gecertificeerde onderneming kan wisselen van inspectie-instelling onder bepaalde voorwaarden.

De volgende bepalingen gelden voor wijzigingen norm en reglement

  1. Bij wisseling of opvolging van inspectie-instelling dient de onderneming zich opnieuw aan te melden bij de Stichting. De bepalingen van artikel 5 zijn daarbij van toepassing.
  2. Bij onenigheid over het inspectieresultaat is minimaal de bezwaarprocedure is afgehandeld;
  3. Een inspectie mag pas plaatsvinden nadat de nieuwe inspectie-instelling van de keurmerkorganisatie de laatste twee inspectierapporten heeft ontvangen (indien er reeds twee of meer inspecties hebben plaatsgevonden);
  4. De eerste inspectie door de nieuwe inspectie-instelling is een volledige inspectie.
  5. De onderneming dient de keurmerkorganisatie op de hoogte te brengen van een wisseling van inspectie-instelling uiterlijk een maand voordat de inspectie gepland staat.

Op de website van Paychecked in Transport vind u de normenset en volledige het keurmerkreglement.

Heeft u vragen over de norm van Paychecked of wilt u meer weten over een Paychecked inspectie neem dan contact met ons op.

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht