Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Recap even Duurzaam inlenen

Recap even Duurzaam inlenen

flexevent duurzaam inlenen

Op maandag 11 april 2022 vond een verdiepingssessie plaats voor de inleners van flex. Het evenement is door Bureau Cicero in samenwerking met ABN AMRO georganiseerd. Specialisten op het gebied van duurzame inhuur in de flexmarkt, Maarten de Jong (Bureau Cicero), Hendarin Mouselli (VRF advocaten), Bertrand Prinssen (Labor Redimo), Han Mesters (ABN AMRO) deelden hun kennis en ervaringen. Armand Lahaije (AWVN) verving Ruud Blaakman die helaas niet aanwezig kon zijn door ziekte.

Inspiratie sessies

Na de opening door de dagvoorzitter Dewy Mulder, inspireerde Han Mesters het aanwezige en online publiek door actuele zaken als Oekraïne en de trends van flexibel werkend Nederland te combineren met praktische voorbeelden. Waarna Hendarin Mouselli het stokje overnam en een poging deed brood te bakken van de flexbranche. Dit deed ze door stil te staan bij de complexiteit van wet en regelgeving, maar ook door duidelijk te maken dat werken met wet en regelgeving voor flexibele arbeid verre van een afvinklijstje is. Maarten de Jong sloot het eerste deel van het flexevent af met praktische business cases. Hierin kwam duidelijk naar voren dat eigen kennis van zaken en je omringen door betrouwbare specialisten je kunnen behoeden voor bijzondere en mogelijk dreigende zaken.

Paneldiscussie – duurzaam inlenen

Goed voorbereid door de drie inspiratiesessies werd het aanwezige en online publiek op de paneldiscussie getrakteerd. Bij deze paneldiscussie sloten ook Bertrand Prinssen (fysiek) en Armand Lahaije (video verbinding) aan.

Tijdens het discussiepanel zijn een aantal stellingen besproken met het panel en de aanwezigen. Deze stellingen zijn ook voorgelegd aan het publiek tijdens de aanmelding.

Flex blijft altijd nodig

FLEXEVENT BUREAU CICERO & ABNAMRO 2022

Een stelling waar iedereen het unaniem over eens was, is dat Flex altijd nodig blijft. Vele beaamden zelfs dat ondanks de pogingen van het kabinet om flex meer vast te maken averechts werken. Er worden andere mogelijkheden gezocht om toch een zo flexibel mogelijke afspraak te maken voor zowel werknemer als werkgever.

Buitenlandse medewerkers zijn duurder

Bijzonder was dat de helft van de deelnemers erin geloofde dat buitenlandse medewerkers goedkoper zijn dan binnenlandse medewerkers. Hieruit volgde een goede discussie over de verschillende routes die buitenlandse medewerkers nemen en het met regelmaat gebrek aan kennis door deze medewerkers en haar intermediairs over de wetgeving in Nederland.

Daarnaast leverde de stellingen mooie gesprekken/ discussies op tussen de aanwezigen en de panelleden.

Voor herhaling vatbaar?

Dit was de eerste verdiepingsessie georganiseerd door ABNAMRO en Bureau Cicero. Zou u ook een keer aanwezig willen zijn, of heeft een een interessant onderwerp welke wij uit kunnen diepen met specialisten?

Laat dan uw reactie hier achter en wij nemen deze graag mee.

Terugkijken het flexevent duurzaam inlenen?

Het event is terug te kijken via de website van ABNAMRO.

De presentaties van de sprekers vindt u hier.

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Plaats een bericht