Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Reiskostenvergoeding CAO Pluimvee verwerkende industrie

Reiskostenvergoeding CAO Pluimvee verwerkende industrie

Reiskostenvergoeding CAOP pluimvee verwerkende industrie

Sinds 1 juli 2022 staat het Georganiseerd overleg (G.O.) in de Pluimvee verwerkende industrie werkgevers toe om af te wijken van de standaard cao. En de reiskostenvergoeding tijdelijk te verhogen.

Aanleiding hiervoor is de sterke stijging van de brandstofprijzen, waardoor werknemers met eigen vervoer met hogere reiskosten worden geconfronteerd. Deze tijdelijke verhoging gold tot en met 30 september. Het Georganiseerd overleg (G.O.) heeft besloten om de periode voor deze verhoging te verlengen tot het einde van het jaar (kwartaal vier).  Als richtlijn voor deze tijdelijke verhoging hanteert het Georganiseerd overleg een verhoging van €1,50 op de vergoeding per gewerkte dag. De tabel in artikel 70 van de cao wordt gevolgd.  Na deze periode zal de vergoeding reiskosten woonwerk opnieuw in het Georganiseerd overleg worden besproken

Bron: Szpluimvee.nl

SZpluimvee is een organisatie dat is ingesteld op 1 oktober 2001 op gezamenlijk initiatief van werkgevers- en werknemersorganisaties (NEPLUVI, FNV en CNV Vakmensen). Genoemde organisaties vormen het Georganiseerd Overleg. Door dit Georganiseerd Overleg zijn collectieve arbeidsovereenkomsten voor de sector vastgelegd. Voor de arbeidsvoorwaarden en voor de collectieve belangen, waaronder scholingsactiviteiten.

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht