Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / De Wet Aanpak Schijnconstructies

De Wet Aanpak Schijnconstructies

De Wet Aanpak Schijnconstructies

De Wet Aanpak Schijnconstructies is bedoeld om constructies aan te pakken die zijn opgezet om de regels en cao-afspraken te omzeilen.

De maatregelen in de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) gaan schadelijke gevolgen van schijnconstructies tegen. Zo zijn werknemers beter beschermd tegen onderbetaling en wordt concurrentie eerlijker. Ook verbetert deze wet de handhaving van het arbeidsrecht.

Schijnconstructies leiden tot verdringing van Nederlandse werknemers. Werkgevers (of inleners) kunnen zo werknemers uit het buitenland goedkoop laten werken. Bovendien ontduiken zij op deze wijze sociale premies. Dit is ongewenst maar tot nu toe nog niet altijd illegaal. Goedwillende ondernemers en werknemers hebben daardoor te maken met oneerlijke concurrentie.

De WAS wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag, Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enige andere wetten ter verbetering van de naleving en handhaving van arbeidsrechtelijke wetgeving in verband met de aanpak van schijnconstructies door werkgevers.

Bron : Rijksoverheid.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Of wilt u graag nog meer artikelen over de WAS lezen? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen.

Wilt u graag maandelijks op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Heeft u vragen over of wilt u wat meer informatie? Stuur dan een een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht