Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Betaling van eenmalige uitkering cao beroepsgoederenvervoer

Betaling van eenmalige uitkering cao beroepsgoederenvervoer

betaling van eenmalige uitkering

In de cao is afgesproken dat iedereen die in dienst is recht heeft op een eenmalige uitkering van maximaal € 250,- bruto. Maar wie hebben daar recht op en hoeveel bedraagt de bruto uitkering?

Betaling van eenmalige uitkering

Iedereen die op 2 januari 2023 in dienst is heeft recht op deze uitkering. Het maakt hierbij niet uit hoe lang iemand al in dienst is (30 jaar of 1 maand). Ook maakt het niet uit hoelang iemand nog in dienst zal zijn. Iemand die na 2 januari uit dienst gaat heeft nog steeds recht op de eenmalige uitkering.

Een fulltime medewerker (40 uur per week) heeft recht op de volledige eenmalige uitkering van € 250,- bruto.

Voor een parttime medewerker (iedereen die minder werkt dan 40 uur per week), dat kunnen ook oproepkrachten zijn, is de eenmalige uitkering naar rato. Het minimum is gebaseerd op de contractuele uren. Maar heeft de parttimer in 2022 gemiddeld meer gewerkt dan de uren in het contract (gerekend vanaf de datum in dienst), dan krijgt hij de eenmalige uitkering over het hogere aantal uren.

Voorbeeld 1

U heeft een werknemer in dienst met een contract voor 10 uur per week. Maar deze werknemer heeft in 2022 gemiddeld 20 uur per week gewerkt. De medewerker heeft de helft van het aantal uren van een fulltimer gewerkt en krijgt daarmee een uitkering van € 125,- bruto.

Voorbeeld 2

U heeft een werknemer in dienst met een oproepovereenkomst (0-uren contract). Deze medewerker heeft gemiddeld 15 uur per week gewerkt in 2022. Deze medewerker krijgt dan een uitkering van 15/40 van € 250,- = € 93,75 bruto

Zie ook de uitleg van TLN hierover Betaling van eenmalige uitkering in januari 2023 – Transport en Logistiek Nederland (tln.nl)

Bron : TLN.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht