Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / SNA introduceert in 2020 Modulaire Norm NEN 4400

SNA introduceert in 2020 Modulaire Norm NEN 4400

Modulaire norm

Met ingang van 01 januari 2020 introduceert SNA de Modulaire Norm. Ondernemingen worden gecertificeerd op basis van de feitelijke bedrijfsactiviteiten.

Er zijn 2 verschillende activiteiten waarbinnen de nieuwe registratie mogelijk is:

  1. Ter beschikking stelling van arbeid (TBA)
  2. en/of aanneming van werk (OVO of OVA).

Op basis van de door de onderneming aangegeven activiteiten wordt de eerstvolgende volledige inspectie uitgevoerd en het resultaat in het register geregistreerd. Dit zorgt voor transparantie richting derden in de activiteiten die de gecertificeerde onderneming heeft.

Er vindt een aanpassing plaats in de norm voor wat betreft de trekkingsmethodiek voor de steekproef. Deze is nu nog niet definitief, maar wordt zo snel als mogelijk in de nieuwste versie van het Normenhandboek opgenomen.

De doorlooptijd van het invoeren van alle ondernemingen in het register met betrekking tot de verschillende activiteitenvermelding zal circa een jaar in beslag nemen.

Voor ondernemingen die op de nieuwe wijze getoetst worden, zal na het uitbrengen van het inspectierapport in het online register van de SNA extra informatie te zien zijn t.a.v. de activiteiten van deze onderneming.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van SNA.

Bron: SNA

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht