Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Verklaring goed betalingsgedrag: Gemakkelijk automatisch toegezonden

Verklaring goed betalingsgedrag: Gemakkelijk automatisch toegezonden

Verklaring goed betalingsgedrag - gemakkelijk automatisch toegezonden

Gemak dient de mens en zo is het ook met de verklaring goed betalingsgedrag. Automatisch laten toezenden van deze verklaring is mogelijk. Dit gebeurt dan telkens om de 3 maanden. Verklaringen worden alleen nog naar het woon- of vestigingsadres van de onderneming verzonden.

In de laatste maanden van 2020 en begin 2021 hebben wij nog regelmatig te laat aangevraagde en daardoor niet juist aangeleverde verklaring goed betalingsgedrag gedurende NEN 4400-1 en NEN 4400-2 inspecties vastgesteld.

Dit kunt u voorkomen door op de site van de belastingdienst het meest recente formulier aanvraag voor verklaring goed betalingsgedrag ‘Nakoming fiscale verplichtingen’ te downloaden.

Op dit formulier staat aangegeven dat u deze automatisch per 3 maanden toegezonden wilt krijgen. Geef dit aan.

De volgende verklaringen goed betalingsgedrag kunnen dan eveneens worden aangevraagd, afhankelijk van uw situatie:

  • Verklaring Betalingsgedrag Inlenersaansprakelijkheid
  • Verklaring Betalingsgedrag Ketenaansprakelijkheid

Wij raden altijd aan om de verklaring Nakoming fiscale verplichtingen aan te dragen omdat deze op alle voor de NEN 4400-1 van toepassing zijnde aangiftes en betalingen betrekking heeft.

Let op: Vaste adresgegevens. De Belastingdienst stuurt de verklaring alleen nog naar het woon- of vestigingsadres van de onderneming. Het kan dus zijn dat als u de verklaring nu naar een boekhouder/accountant of uw eigen klant liet sturen, dat dit niet meer gebeurt. Dit heeft met privacywetgeving te maken.

Misverstanden bijzonder uitstel

Wij merken dat er nog regelmatig misverstanden zijn i.v.m.: “CORONA-UITSTEL”. Ofwel het bijzonder uitstel van betaling dat vanaf februari 2020 aan te vragen is.

Het hebben van een uitstelregeling voor Corona gerelateerd bijzonder uitstel vormt geen reden om geen of geen schone verklaring te verkrijgen van de Belastingdienst.

Fiscale Eenheid voor de BTW: Indien uw onderneming onderdeel is van een Fiscale Eenheid voor de BTW en u vraagt de verklaring goed betalingsgedrag ‘Nakoming fiscale verplichtingen’ aan, dan wordt op 1 verklaring zowel voor de loonheffingen als ook de verplichtingen BTW een verklaring afgegeven. U hoeft hiermee dan niet (zoals voorheen) 2 aparte verklaringen aan te vragen. Ook dit scheelt weer veel tijd!

Bron: Belastingdienst

 

 

Plaats een bericht