Privacy


AVG Special – 6. Hoe AVG compliant zijn?

Bij een audit van AVG Garant kijken we of een bedrijf passende maatregelen heeft genomen om persoonsgegevens te beveiligen. Maar zelfs als dit aan

Lees Verder

AVG Special – 5. Aansprakelijkheid bij een datalek

Wat is uw positie als werkgever op het moment dat een medewerker een datalek veroorzaakt? Bij wie ligt de aansprakelijkheid bij een datalek? Bent

Lees Verder

AVG Special – 4. Wat te doen bij een datalek

In de vorige artikelen over datalekken heeft u gelezen dat de oorzaak voor een datalek vaak in een klein hoekje zit. Heb dan ook

Lees Verder

AVG special – 3. Een datalek voorkomen

Zoals in het vorige artikel aangegeven kunt u niet ieder datalek voorkomen. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dit kan ook niet anders. U

Lees Verder

AVG Special – 2. Wat is een datalek?

Een datalek of zoals in de AVG staat ‘een inbreuk in verband met persoonsgegevens’, is ingevolge artikel 4 lid 12 AVG ‘een inbreuk op

Lees Verder

AVG Special – 1. Introductie

Uit onderzoek blijkt dat de meeste datalekken worden veroorzaakt door ‘menselijk handelen’. Dit kan bewust, zoals bij de GGD, of onbewust /per ongeluk. Een

Lees Verder

Uitbreiding verstrekking persoonsgegevens door uitlener

Uitbreiding verstrekking persoonsgegevens door uitlener aan inlener of aannemer De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft duidelijkheid gegeven over het verstrekken en vastleggen van persoonsgegevens in

Lees Verder

Schrijf u in voor de nieuwsbrief